Kisah perjuangan seorang sahabat yang kian dilupakan.....

Suhaib Ar-rumi.............

Suhaib adalah seorang pedagang yang pintar dan cerdas, beliau menjual dengan harta dan jiwanya guna mendapatkan redha Allah SWT, maka diapun mendapatkannya dan berhak mendapatkan penghargaan orang Romawi yang mendapatkan kemenangan dalam Islam, dan berhak seperti yang diriwayatkan dari Rasulullah saw :”Suhaib penakluk negeri Romawi”. (HR. Ibnu Sa’ad).

Projek Quran Untuk non-Muslim


Assalammua'laikum wbt Sdr/Sdri Muslimin dan Muslimat,
Terlebih dahulu saya ingin memanjatkan rasa syukur kehadrat Ilahi ke atas limpah rahmat kurniaan-Nya. Alhamdulillah...
Sdr/Sdri Muslimin dan Muslimat yang dikasihi Allah,
IPSI (Pertubuhan Penyebaran Islam Antarabangsa) akan menjalankan Projek Percetakan Terjemahan Al-Quran dalam Bahasa Inggeris oleh Abdullah Yusuf Ali sebanyak 5000 naskah yang mana kosnya berjumlah RM22,000.00.

Terjemahan tersebut akan diedarkan secara PERCUMA kepada non-Muslim yang berminat. Kalau pendakyah Kristian mampu dan sanggup mengedarkan Bible secara percuma dalam pelbagai bahasa ke serata dunia, apa yang menghalang pendakwah Islam untuk menyebarkan risalah Tauhid kepada masyarakat umum?
IPSI ingin mengambil kesempatan ini untuk mengalu-alukan pelaburan dari pihak sdr/sdri Muslimin dan Muslimat sekalian untuk menjayakan matlamat suci ini yang diredhai Allah s.w.t.

Semoga menerusi projek ini, IPSI akan dapat meneruskan dakwah Islam ke setiap penghuni non-Muslim di negara kita, insya'Allah.
Sumbangan boleh dibuat ke Akaun Maybank (A/C No 557380300023) atas nama Pertubuhan Penyebaran Islam Antarabangsa.
Sekian, terima kasih..Wassalam..
Jazakumullahu khairan kathira...

"Perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya di jalan Allah seperti sebutir biji yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada setiap tangkai ada seratus biji. Allah melipatgandakan bagi siapa yang Dia kehendaki, dan Allah Maha Luas, Maha Mengetahui". [Surah Al-Baqarah (2) : 261]

Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar.
Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di sangka-sangka.
Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya.
Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya.
Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

No comments:

Post a Comment